loader
Mary Miracle

De Achterhoek Pride is een initiatief vanuit de klankbordgroep Regenbooggemeentes Oost Gelre en Winterswijk. Mede dankzij de klankbordgroep zijn de gemeentes Oost Gelre en Winterswijk sinds 11 oktober 2021 een Regenbooggemeente. Een enthousiaste groep vrijwilligers uit deze klankbordgroep is in december 2021 in het diepe gesprongen om de eerste Achterhoek Pride te organiseren. Het is een maand geweest waarbij de diversiteit gevierd werd.

De organisatie vindt het belangrijk dat iedereen ongeacht geslacht, gender, geaardheid, afkomt of religie zichzelf kan zijn in de Achterhoek. Daarom is onze slogan ook ‘Trots IN de Achterhoek’.

In juni 2022 waren er voor het eerst diverse activiteiten gepland door de hele Achterhoek, en in 2023 volgde een tweede editie. Meer informatie over de Achterhoek Pride 2024 volgt binnenkort en in de loop van de komende maanden zal de agenda verder ingevuld worden. Doe ook mee en meld je nu al aan via onze contactbutton!

Trots in de Achterhoek
12

Wil je meedoen aan de Achterhoek Pride? Dat kan!

De organisatie van de Achterhoek Pride gelooft in de kracht van het individu, bedrijf of organisatie om zelf iets te organiseren. De organisatie kan helpen met het meedenken en/of invullen van jouw activiteit of actie. Zoek je een pakkende tekst voor op social media, in je nieuwsbrief of wil je graag dat jouw activiteit of actie wordt gedeeld? Neem gerust contact met ons op. 

Je kunt je opgeven via het contactformulier.

Onze Partners

Onze partners