loader

“Mezelf veranderen voor een ander zou ik nooit doen”

Naam: Lisa Scheltens

Leeftijd: 31 jaar

Woonplaats: Varsseveld

Hoe lang is het geleden dat je uit de kast kwam? Lisa: “10 jaar geleden, op mijn 21ste verjaardag. Ik wist het al langer, maar ik durfde het niet eerder te vertellen omdat ik toen gepest werd.”

Hoe reageerde je omgeving? “Iedereen reageerde positief. Iemand zei: ‘Maar dat wisten we toch al?’ En de ander zei: ‘Er verandert niks, je bent gewoon wie je bent en dat is goed!’”

Gaan mensen er nu anders mee om dan vroeger? “Ja! Er is wel een hoop veranderd. Vroeger werd er niet echt over gepraat. Nu, zo’n 10 jaar later, is het heel normaal om erover te praten en is het niet gek. Lesbisch of homo zijn is tegenwoordig heel normaal. Gelukkig!”

Hoe denk je dat de buitenwereld jou ziet? “Volgens mij wel goed! Ik ben altijd mezelf gebleven en ben ook wel een open boek. Ik loop er niet mee te koop dat ik lesbisch ben. Maar als mensen mij het zouden vragen, vertel ik het wel, al voelt dit soms nog wel ongemakkelijk. En dan zie ik wel hoe anderen erop reageren. Mezelf veranderen voor een ander zou ik nooit doen.”

Heb je nog tips voor anderen? “Wees jezelf en doe je niet voor als iemand anders. Jij bent jij, en dat is goed!”

Meer verhalen

Geen categorie

Muziekfeest Roze Senioren

COC Twente Achterhoek organiseert op 28 april een muziekfeest voor roze senioren: een middag met Engelstalige popmuziek uit de jaren 60,70, 80 tot nu, Duitse Schlagers en natuurlijk ook Nederlandstalige

Read More »
Geen categorie

Startbijeenkomst Achterhoek Pride

In juni 2024 zal de derde editie van de Achterhoek Pride plaatsvinden! In deze hele maand vieren wij met elkaar de diversiteit van onze regio. Wil je hierbij betrokken zijn?

Read More »
Geen categorie

Geef Oude IJsselstreek kleur

Op woensdagavond 28 juni organiseert de gemeente Oude IJsselstreek de bijeenkomst ‘Geef Oude IJselstreek kleur!’ Deze avond krijg je achtergrondinformatie over het thema lhbti+, vertelt wethouder Janine Kock over haar

Read More »