loader
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

27 juni | Lezing Beelddenken, neurodiversiteit en genderdiversiteit

juni 27 @ 19:30 21:30

Neurodiversiteit en Genderdiversiteit: trots op wie je bent, in hoeveel hokjes je ook past.

Jouw persoonlijkheid wordt voor een groot deel bepaald door hoe jouw brein informatie verwerkt. Intelligentie speelt daarbij een rol maar ook jouw voorkeur voor informatieverwerking volgens het beelddenken of taaldenken en natuurlijk de aanwezige neurodiversiteiten. Ook jouw beleving van gender, genderidentificatie en seksuele voorkeur heeft een behoorlijke invloed op wie jij bent. Omdat deze mix voor iedereen anders is past iedereen in heel veel hokjes en is het dus uiterst normaal dat je anders bent dan anderen.

Hoe jouw brein informatie verwerkt bepaald, naast je persoonlijkheid, ook hoe jij communiceert en hoe jij leert. De maatschappij gaat echter uit van een standaard mens. Dit mens is een man of een vrouw, een taaldenker en heeft geen neurodiversiteiten. Ook het schoolsysteem gaat uit van een manier van leren en van een schoolconcept waardoor mensen die een andere mix dan standaard hebben vaak in de knel komen. Met hun gevoel, met hun manier van leren en/of met hun genderidentiteit.

Tijdens de lezing vertellen we hoe verschillend beelddenkers en taaldenkers denken en laten we de verschillen en overeenkomsten met ADHD, autisme, hoogbegaafdheid en hooggevoeligheid en dyslexie naar voren komen. En natuurlijk is er ruimte voor de genderdiversiteit. De tweede helft van de lezing is ingeruimd voor persoonlijke interactie en vragen.

We nemen jullie graag mee op reis in de wondere wereld van het menselijke brein.

Aanmelden kan hier.

gratis

Het beelddenkende Brein

Bibliotheek Achterhoekse Poort

Herman van Velzenstraat 1
Terborg, Nederland
+ Google Maps