Draag je steentje bij aan de regenbooggemeenschap! Die oproep doet COC Nederland met een campagne en een nieuwe website. Ambassadeurs als actrice Hanna van Vliet, mensenrechtenactivist Boris Dittrich, inclusiviteitsactivist Sherry Jae Ebere en Ricardo Brouwer, voorzitter van COC Midden-Gelderland, vertellen over het belang van activisme en wat COC voor hen betekent.
Want hoewel we samen al ongelofelijk veel hebben bereikt sinds de oprichting van het COC in 1946: de afgelopen tijd laat weer haarscherp zien hoe hard ons werk nog nodig is.
Je kunt bijvoorbeeld bijdragen door vrijwilliger, donateur of lid van het COC te worden of ons te volgen op de sociale media. Op DEZE pagina lees je daar meer over. Vanzelfsprekend is iedereen welkom, of je nou tot de regenbooggemeenschap behoort of bondgenoot bent.
In de campagne vertelt COC-ambassadeur Hanna van Vliet hoe belangrijk ze het vindt dat we onze krachten bundelen, want samen staan we sterk en boeken we vooruitgang. Ook Boris Dittrich onderstreept het belang van samenwerken aan een wereld zonder achterstelling op basis van seksuele oriëntatie of genderidentiteit. Volgens Sherry Jae Ebere is een open organisatie als COC, die opkomt voor onze rechten, daarvoor onmisbaar.
Lhbti+ jongerenactivist Emre Hoogduijn vindt het belangrijk dat er een club als COC is, die verandering teweegbrengt en een gevoel van community creëert. Debbie Helaha (COC Leiden) en Ricardo Brouwer (COC Midden-Gelderland) benadrukken het belang van verbinding, van alle letters binnen de lhbti+ gemeenschap. ‘Door onze krachten te bundelen werken we aan een gelijkwaardige positie voor ons allemaal,’ aldus Ricardo. Transgender activist BeyonG vond bij COC een safe space waar ze zich kon ontplooien.
In de campagne komen ook lhbti+ predikant Wielie Elhorst, muzikant Nana Adjoa, Daan Smeelen (Homomonument Amsterdam), Pien Adriana Merkx (COC Tilburg-Breda e.o.) en natuurlijk COC-voorzitter Astrid Oosenbrug aan het woord. Allemaal onderstrepen ze het belang van het COC en samenwerken aan een wereld waar iedereen zichzelf kan zijn, ongeacht seksuele oriëntatie, genderidentiteit, genderexpressie en geslachtskenmerken.