loader

Achterhoek Pride op zoek naar deelnemers/initiatieven

Persbericht 28 maart 2023

In juni 2022 was de 1e editie van de Achterhoek Pride, een maand waarin we diversiteit vieren in de Achterhoek. Ook dit jaar staat de hele maand juni weer in het teken van ‘Trots in de Achterhoek’. Want iedereen mag zichzelf zijn in de Achterhoek ongeacht geslacht, gender, seksuele oriëntatie, religie en cultuur. Het wordt een maand waarin we mensen samenbrengen en vieren hoe mooi, divers en kleurrijk de Achterhoek is.

Iedereen kan meedoen aan de Achterhoek Pride
We roepen zoveel mogelijk mensen op om mee te doen. Individueel, maar ook verenigingen, maatschappelijke instellingen of bedrijven. Organisaties bijvoorbeeld, die diversiteit al hoog in het vaandel hebben. Maar ook verenigingen waar nog wel meer aandacht mag komen voor dit onderwerp.

Kleine of grote initiatieven, alles is welkom
Meedoen kan op veel verschillende manieren. In het klein door het delen van berichten op social media of door het bakken en uitdelen van regenboog-muffins. Of door erover te praten met familie, vrienden, buren en collega’s. En hoe mooi zou het zijn als door de hele regio vele Achterhoekse regenboogvlaggen wapperen. En in veel winkels de homo top 100 klinkt.
Maar groter kan natuurlijk ook. Bijvoorbeeld door het organiseren van een bijeenkomst met een gastspreker die over dit onderwerp komt praten. Of een inclusieve wandeling, een kleurrijke workshop of een mooie voorstelling.

Informatiebijeenkomst op 19 april in Den Diek
Op woensdag 19 april, 19.30 uur, organiseren we een informatiebijeenkomst bij Den Diek in Lichtenvoorde. Iedereen die graag iets wil doen, maar niet goed weet hoe, is van harte welkom. En dat geldt ook voor hen die al leuke ideeën hebben, maar nog graag een helpende hand willen. Tijdens de avond willen we samen op een energieke en creatieve manier tot mooie ideeën komen. Daar waar mogelijk verbinden we enthousiastelingen met elkaar, zodat ze samen kunnen optrekken. Aanmelden voor deze avond kan tot woensdag 12 april door een mail te sturen naar info@achterhoekpride.nl.

Initiatieven delen op www.achterhoekpride.nl
Op onze website www.achterhoekpride.nl delen we alle activiteiten en initiatieven. Zo kunnen we een goed en volledig beeld geven van hoe de Achterhoek Pride 2023 bruist! Daarom vragen we iedereen die iets doet, klein of groot, dat aan te melden via de site (Contact). Op die manier kunnen we laten zien hoe mooi het is om diversiteit te kunnen vieren in de Achterhoek.

Meer verhalen

Muziekfeest Roze Senioren

COC Twente Achterhoek organiseert op 28 april een muziekfeest voor roze senioren: een middag met Engelstalige popmuziek uit de jaren 60,70, 80 tot nu, Duitse Schlagers en natuurlijk ook Nederlandstalige

Read More »
Geen categorie

Startbijeenkomst Achterhoek Pride

In juni 2024 zal de derde editie van de Achterhoek Pride plaatsvinden! In deze hele maand vieren wij met elkaar de diversiteit van onze regio. Wil je hierbij betrokken zijn?

Read More »
Geen categorie

Geef Oude IJsselstreek kleur

Op woensdagavond 28 juni organiseert de gemeente Oude IJsselstreek de bijeenkomst ‘Geef Oude IJselstreek kleur!’ Deze avond krijg je achtergrondinformatie over het thema lhbti+, vertelt wethouder Janine Kock over haar

Read More »